Kotlety wieprzowe w pikantnym sosie pieczarkowym

Need a danie główne bezglutenowe? Kotlety wieprzowe w pikantnym sosie grzybowym może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 40g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, kotlety schabowe, grzyby i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać tłuszczu wolnego jogurt grecki można śledzić to danie główne z Malinowy Grecki Mrożony Jogurt z ciemną czekoladą jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety Wieprzowe W Sosie Pieczarkowym - Low Carb, Kotlety wieprzowe z sosem śmietanowo-grzybowym, oraz Kotlety Schabowe Ze Słonym Farszem Grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obie strony kotletów schabowych posypać przyprawioną solą i pieprzem.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kotlety schabowe; gotować około 4 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Usuń kotlety wieprzowe z patelni; odstawić.
W tej samej patelni, ogrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Dodać cebulę i grzyby; gotować 3 minuty, często mieszając.
W miarce, wymieszać bulion z kurczaka i skrobi kukurydzianej; dodać do patelni.
Podgrzać do wrzenia. Powrót kotlety wieprzowe na patelni; łyżka niektórych sosu nad wieprzowiną. Zmniejszyć ogień; przykryć i dusić 8 do 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wieprzowina nie jest już różowy w środku.
Wymieszać z jogurtem, aż dobrze wymieszane; gotować na małym ogniu tylko do ogrzania przez.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.