Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 183 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bulionu z kurczaka, riesling, woda qt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Solone W Ziołach, Kotlety Wieprzowe Z Guinnessem, oraz Kotlety wieprzowe solone z Gremolatą.
Instrukcje
1
Doprowadzić wodę do wrzenia z koszerną solą, ziarnami gorczycy, cukrem, przyprawami do marynowania i czosnkiem i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Solankę całkowicie schłodzić, następnie dodać kotlety i schłodzić, przykryte, 1 do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy Marynowane
Nasiona Gorczycy
Sól Koszerna
Czosnek
Solanka
Cukier
Woda
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Zdjąć kotlety z solanki i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
3
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowe kotlety w partiach, bez tłoczenia, obracając raz, 3 do 4 minut z każdej strony. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać olej 1 do 2 łyżki na raz, w razie potrzeby między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
5
Przenieś kotlety do patelni i piecz w środku piekarnika, aż termometr instant-read włożony poziomo 2 cale do środka mięsa (nie dotykaj kości) rejestruje 68°, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Piekarnik
6
Przelać kotlety na talerz i odstawić, luźno przykryte, 5 minut przed podaniem (nie czyścić patelni).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Straddle patelni przez 2 palniki i dodać soki mięsne z półmiska wraz z winem i bulionem i deglaze przez gotowanie na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do około 1/2 szklanki, o 4 protokół. Doprawiamy soki z patelni solą i pieprzem i podajemy z kotletami.
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.