Kotlety wieprzowe po hiszpańsku z Chorizo i pieczonym sosem z czerwonej papryki i zieloną fasolką

Kotlety wieprzowe po hiszpańsku z Chorizo i pieczonym sosem z czerwonej papryki i zieloną fasolką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych w stylu hiszpańskim z Chorizo i pieczonym sosem z czerwonej papryki i zieloną fasolką. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1023 kalorii, 57g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 6,15 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz chrupiący chleb, chorizo, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lucjan po hiszpańsku z pieczonym sosem z czerwonej papryki, Kotlety schabowe z prażoną fasolką szparagową i orzechami pekan, oraz Pieczone kotlety wieprzowe z brzoskwiniami i zieloną fasolką.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim do wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni. Kotlety przyprawiamy papryką, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Umieść kotlety na patelni i podsmaż mięso karmelizować, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Przenieść kotlety do arkusza cookie i umieścić w piekarniku, aby zakończyć, 8 do 10 minut, lub do mięsa jest twardy w dotyku, ale nie trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
6
Wyjmij z piekarnika i pozostaw kotlety pokryte kawałkiem folii aluminiowej na kilka minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Podczas gdy kotlety są w piekarniku, powrót patelni do góry gotować na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Dodać pokrojone w kostkę chorizo i gotować mieszając często przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
9
Dodaj czosnek, cebulę, tymianek, sól i pieprz. Mięso i cebulę gotować przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Doprowadzić 1 do 2 cale wody do wrzenia w innej patelni z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Zmielić paprykę i pietruszkę w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
12
Do kiełbasy i cebuli dodać sherry lub wino i wymieszać, a następnie wymieszać z mieloną papryką. Gotować jeszcze minutę lub 2 lub aż papryka są podgrzewane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Fasolkę włożyć do wrzącej wody. Posolić i gotować 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
14
Odcedzić i ubrać wyciśniętą cytryną, odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
15
Umieścić kotlet na każdym talerzu obiadowym i top z sosem pieprzowym pieczonym chorizo.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
16
Podawać z fasolką szparagową, udekorowaną Marconą lub prażonymi migdałami, serowym ryżem i/lub chrupiącym chlebem, do zmywania talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
17
Roztopić masło na średnim ogniu w średnim garnku z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
18
Dodać ryż i tosty na maśle 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
19
Dodać bulion i doprowadzić ryż do wrzenia. Gotować ryż 17 do 18 minut do miękkości i płynów są wchłaniane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
20
Zdjąć z ognia, puch ryżu widelcem, następnie wymieszać natkę pietruszki i ser. Doprawić ryż solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych4krewetki i żyłkiMigdały Marcona lub plasterki migdałów tosty na maśle, twój wybórMigdały Marcona lub plasterki migdałów tosty na maśle, twój wybór7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.chorizo, osłonka usunięta, drobno posiekanachorizo, osłonka usunięta, drobno posiekana4krewetki i żyłkiChrupiący chleb, do podania przy stoleChrupiący chleb, do podania przy stole591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne sherry lub wytrawne białe wino,wytrawne sherry lub wytrawne białe wino,1Garśćpietruszka płaska, drobno posiekanapietruszka płaska, drobno posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka płaska, kilka obfitych garścipietruszka płaska, kilka obfitych garści4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeża fasola szparagowa, przycięta, dostępna w workach na wielu rynkachświeża fasola szparagowa, przycięta, dostępna w workach na wielu rynkach2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1plasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracjiplasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Manchegotarty ser Manchego23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek extra-virgin, 2 obroty patelni, plus trochę do skropieniaoliwa z oliwek extra-virgin, 2 obroty patelni, plus trochę do skropienia4largeskotlety schabowe bez kości o grubości 1,5 calakotlety schabowe bez kości o grubości 1,5 cala4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.papryka pequillo lub pieczona czerwona papryka, osuszonapapryka pequillo lub pieczona czerwona papryka, osuszona4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapapryka lub wędzona słodka papryka, pół palmy pełnepapryka lub wędzona słodka papryka, pół palmy pełne12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekane liście tymianku, 4 gałązkiposiekane liście tymianku, 4 gałązki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż białyryż biały1małecebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn