Kotlety wieprzowe Panko z salsą ananasowo-imbirową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych Panko z ananasem i imbirem Salsan. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 523 kalorie, 36g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki uniwersalnej, panko, kostki ananasa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe pomarańczowo-imbirowe z salsą Mango-pomidor, Kotlety Wieprzowe Z Salsą Porzeczkową, oraz Chrupiące Kotlety Wieprzowe Z Cytrusową Salsą Verde.
Instrukcje
Wymieszaj kostki ananasa, cukier, mielony imbir i 3/4 szklanki wody w średnim rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje. Zmniejszyć ogień do średniej; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ananas będzie miękki, często mieszając i dodając więcej wody przez 1/4 garściami, jeśli suche, o 30 protokół. Wymieszać z octem z białego wina. Doprawić salsę ananasową do smaku solą i pieprzem.
Tymczasem Funt wieprzowina między arkuszami woskowanego papieru do grubości 1/2 cala; posypać solą i pieprzem.
Jajka ubić w średniej misce, aby wymieszać.
Wymieszać panko i mielony kminek w innej średniej misce.
Na talerzu ułożyć mąkę. Wieprzowinę zagrzebać w mące; zanurzyć w ubitych jajkach, następnie obrócić w mieszaninie panko do pokrycia, naciskając, aby się przylgnąć.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę i gotować, aż gotowane przez, o 5 minut na stronie.
Podawać wieprzowinę z salsą ananasową.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.