Kotlety Wieprzowe Miodowo-Orzechowe
Kotlety wieprzowe miodowo-orzechowe wymagają ok. 22 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 51 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką miód, mąkę, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Miodowo-Orzechowe, Niesamowite Kotlety Wieprzowe Z Miodem Pekan, oraz Kotlety Wieprzowe Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na dużym ogniu; dodać kotlety wieprzowe, i gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kotlety wieprzowe i osuszyć na papierowych ręcznikach; zachować ciepło.
Wymieszać miód i pozostałe składniki; dodać do patelni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować, pod przykryciem, 7 minut.
Kotlety wieprzowe podawać z sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.