Kotlety Wieprzowe Garam Masala

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj kotletów wieprzowych Garam Masala. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 262 kalorie, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka garam masala, olej sałatkowy, center-cut schabowe kotlety i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe Garam Masala z jogurtem miętowym i przyprawionym kuskusem, garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, oraz Grillowane kotlety jagnięce z Garam Masala.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić tłuszcz z kotletów. Kotlety opłukać, osuszyć i natrzeć 1 łyżeczką oleju.
Wymieszać garam masala i czosnek w proszku. Mieszankę przypraw Rub całym kotlety.
Umieść 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju i zawirować, aby pokryć patelnię. Ustaw kotlety na patelni i brązowym dobrze z każdej strony, naciskając mięso płasko łopatką, jeśli to konieczne, aby uzyskać równomierny kolor, 2 do 3 minut na boku.
Wymieszaj mieszankę soku żurawinowo-malinowego i bulion na patelnię. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć i dusić na małym ogniu, obracając raz, aż kotlety nie będą już różowe w środku (wycięte do testu), w sumie 15 do 18 minut. Za pomocą szczelinowej szpatułki przenieś kotlety na talerz; utrzymuj ciepło.
Wymieszać 2 łyżki wody ze skrobią kukurydzianą; wymieszać na patelni, a następnie mieszać na dużym ogniu do wrzenia, 2 minuty.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nikolaihof Zwickl Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Nikolaihof Zwickl Gruner Veltliner]()
Nikolaihof Zwickl Gruner Veltliner
Jest to w istocie niefiltrowany "Hefeabzug", a jeśli chcesz, dostajesz dwa wina w tej samej butelce. Jak? Jest jasne w górnej jednej trzeciej, a jeśli nalejesz ostrożnie, będziesz miał czyste wino. Następnie można wstrząsnąć resztą butelki, aby wymieszać osad i nalać sobie mętną szklankę smacznego atawizmu. Zachęcają do tego!