Kotlety Wieprzowe Brandowane-Brzoskwiniowe
Brandowane - brzoskwiniowe kotlety wieprzowe to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz brandy, masło, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brandy można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kotlety Schabowe Z Brandowanymi Brzoskwiniami, Kotlety schabowe z sosem wiśniowym i cukinią z orzechami włoskimi, oraz Kotlety Wieprzowe Z Brzoskwinią.
Instrukcje
Kotlety schabowe osuszyć, następnie posypać z obu stron 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie gotować kotlety wieprzowe, obracając raz, aż rumiane i tylko gotowane przez, 10 do 12 minut łącznie.
Przekładamy na talerz i utrzymujemy ciepło, luźno przykryte folią.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować szalotki z tymiankiem, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i złocisto-brązowy, o 5 protokół.
Dodaj 1/4 filiżanki brandy na patelni i ostrożnie zapalić z meczu kuchni (należy zachować ostrożność; płomienie będą strzelać w górę), a następnie gotować na średnim ogniu, skrobanie dno patelni poluzować brązowe kawałki. Gdy płomienie ustąpią, dodaj brzoskwinie, konfitury i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i gotuj pod przykryciem, aż brzoskwinie będą miękkie i soczyste, około 3 minut. Wymieszać pozostałą łyżkę brandy, wszelkie soki mięsne z półmiska, sól i pieprz do smaku, następnie łyżka sosu na kotlety.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.