Kotlety schabowe z szalotką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z szalotką. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 51g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać nasiona anyżu, masło, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety Schabowe Z Pieczarkami I Szalotką, Kotlety Schabowe Z Szalotką I Pasternakiem, oraz Ugotuj książkę: kotlety schabowe z szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety schabowe doprawiamy solą i pieprzem oraz mąką. Na patelni, rozgrzać olej, aż migotanie.
Dodać wieprzowinę i gotować na dużym ogniu przez 1 minutę.
Dodać masło, zmniejszyć ogień do umiarkowanie wysoki i gotować, obracając raz, aż kotlety są rumiane z obu stron, 8 protokół.
Kotlety przełożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku, aż termometr błyskawicznie odczytany w najgrubszym miejscu zarejestruje 145, około 7 minut.
Tymczasem, dodać szalotki i anyż na patelni i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 8 protokół.
Dodać wino i zmniejszyć na umiarkowanie wysokim ogniu do 1/4 szklanki, o 2 protokół.
Dodaj Czas i zmniejszyć o połowę, około 5 minut. Wymieszać z pastą czosnkowo-pomidorową i gotować przez 1 minutę dłużej. Doprawić solą i pieprzem.
Kotlety przełożyć na talerze i polać sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.