Kotlety schabowe z grillowanymi jabłkami

Kotlety schabowe z grillowanymi jabłkami
Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię, calvados, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Kotlety schabowe Solone na cydr z jabłkami smażonymi, Kotlety schabowe Solone na cydr z Podsmażonymi jabłkami, oraz Crispin Cider-solone i glazurowane, grillowane kotlety wieprzowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać składniki solanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Kotlety włożyć do dużej, zamykanej plastikowej torebki i wlać do solanki. Wycisnąć powietrze z worka i szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Umieść torebkę w misce lub naczyniu na brzegach i przechowuj w lodówce przez 1 do 1 godzin, obracając torebkę co 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wyjąć kotlety z worka i wyrzucić solankę. Kotlety opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Lekko szczotkować lub spryskać kotlety olejem i odstawić w temperaturze pokojowej na 20 do 30 minut przed grillowaniem. Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
W małym rondlu na średnim ogniu ogrzać galaretkę i masło, mieszając, aż galaretka się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia i wymieszać w Calvados. Jeśli szkliwo ostygnie, podgrzej delikatnie do uzyskania płynu. Połowę glazury odstawić do sosu z grillowaną wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
7
Pozostałą glazurę posmaruj plasterkami jabłka, a następnie kotletami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
GlazuraGlazura
8
Wyczyść ruszt do gotowania. Grillować kotlety na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż będą lekko różowe w środku, około 10 minut, obracając raz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Wyjmij kotlety z grilla i pozostaw na 3 do 5 minut. Podczas odpoczynku, grillować jabłka na bezpośrednim średnim ogniu, aż ostry-przetargu, o 2 protokół, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Kotlety i jabłka podawać na ciepło z zastrzeżoną glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
GlazuraGlazura

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćTwardy
Gotowe W27 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn