Kotlety schabowe Solone na cydr z Podsmażonymi jabłkami
Kotlety wieprzowe z solanką z jabłkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz crème fraîche, kotlety schabowe, liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cydr jabłkowy można śledzić to danie główne z Ciasto Z Pączkiem Jabłkowym jako deser. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kotlety schabowe Solone na cydr z jabłkami smażonymi, Kotlety schabowe z grillowanymi jabłkami, oraz Wieprzowina Solona W Rumie I Cydrze Z Jabłkami.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać 4 szklanki cydru, 2 szklanki zimnej wody,4 łyżki. sól, liście laurowe, ząbki czosnku i płatki chile.
Dodaj kotlety wieprzowe, przykryć miskę i schłodzić, obracając mięso od czasu do czasu, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Z solanki wyjąć kotlety schabowe i osuszyć. Roztopić 2 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kotlety wieprzowe (może trzeba to zrobić w 2 partiach) i gotować przez 3 do 5 minut, lub aż dobrze rumiane. Klapki i gotować kolejne 3 do 4 protokół, aż rumiane z tej strony.
Warstwa kotlety w 9-na 13-in. patelnia do pieczenia i piec, aż ledwo różowy w środku (wyciąć do testu), 15 do 20 protokół.
W międzyczasie wlać pozostałe 3/4 szklanki cydru do gorącej patelni, skrobając patelnię drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki.
Dodać bulion z kurczaka, włączyć ogień do wysokiej, i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/2 szklanki, 8 do 10 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać pozostałą 1 łyżkę. masło i musztarda. Gdy sos już nie bulgocze, wymieszaj z crme frache. Sezon z pozostałym 1/2 tsp. sól i pieprz.
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika i łyżką obfite ilości sosu na każdym kotletem.
Podawać z podsmażonymi jabłkami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.