Kotlety schabowe smażone na patelni i jeżyny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonych kotletów wieprzowych i jeżyn. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $2.7 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, kotlety wieprzowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedna Patelnia Jabłko Cynamon Kotlety Wieprzowe, Kotlety Wieprzowe Z Blachy Miodowo-Musztardowej, oraz Kotlety schabowe, ziemniaki i fasolka szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać kotlety dużą ilością przypraw.
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu.
Dodać masło i olej i wirować, aż masło się rozpuści. Kotlety, w razie potrzeby w dwóch partiach, do złotego koloru, około 2 minut z każdej strony.
Przełożyć kotlety na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj wino i przywróć je do ognia. Dusić, skrobanie się brązowe kawałki, aż wino w większości odparował, 4 do 6 protokół.
Ubić jeżyny i miód i gotować, aż jagody będą miękkie i rozpadną się, 5 do 7 minut.
Dodać tymianek i dostosować przyprawy.
Zmniejszyć ogień do niskiego i dodać kotlety wieprzowe, nakładając je na patelnię. Kotlety dobrze z sosem, przykryć, i gotować do rozgrzania przez, 1 do 2 protokół.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Połącz wszystkie składniki. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.