Kotlety schabowe pieczone z twardym cydrem

Kotlety schabowe pieczone z twardym cydrem
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, sól morska, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Dziś Kolacja: kotlety schabowe duszone w twardym cydrze, Kotlety wieprzowe z cidru-Dijon z prażonymi słodkimi ziemniakami i jabłkami, oraz Wieprzowina Szarpana Ze Słodkim I Twardym Cydrem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kotlety schabowe osuszyć i posypać obie strony solą morską i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
3
Ciepło 1 1/2 łyżki masła w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązowe kotlety w 3 partiach, obracając raz, 6 minut na partię, i przenieść szczypcami do dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głęboki).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzczypceSzczypce
4
Dodaj szalotki i pozostałe łyżki masła na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż złoty kolor i przetargu, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać cydr i gotować, mieszając i skrobanie brązowe kawałki, aż zredukowane do około 3/4 szklanki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
6
Łyżka szalotki i sos wokół kotlety i piec w dolnej trzeciej pieca, aż termometr włożony poziomo do środka 1 kotlet (nie dotykać kości) rejestruje 150 ° F, 7 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Odstawić kotlety, luźno pokryte folią, 5 minut (temperatura wzrośnie do 155 ° F podczas stania).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Kotlety podawać z szalotką i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn