Kotlety schabowe pieczone z twardym cydrem
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, sól morska, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Dziś Kolacja: kotlety schabowe duszone w twardym cydrze, Kotlety wieprzowe z cidru-Dijon z prażonymi słodkimi ziemniakami i jabłkami, oraz Wieprzowina Szarpana Ze Słodkim I Twardym Cydrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Kotlety schabowe osuszyć i posypać obie strony solą morską i pieprzem.
Ciepło 1 1/2 łyżki masła w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązowe kotlety w 3 partiach, obracając raz, 6 minut na partię, i przenieść szczypcami do dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głęboki).
Dodaj szalotki i pozostałe łyżki masła na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż złoty kolor i przetargu, 6 do 8 protokół.
Dodać cydr i gotować, mieszając i skrobanie brązowe kawałki, aż zredukowane do około 3/4 szklanki, o 3 protokół.
Łyżka szalotki i sos wokół kotlety i piec w dolnej trzeciej pieca, aż termometr włożony poziomo do środka 1 kotlet (nie dotykać kości) rejestruje 150 ° F, 7 do 9 minut.
Odstawić kotlety, luźno pokryte folią, 5 minut (temperatura wzrośnie do 155 ° F podczas stania).
Kotlety podawać z szalotką i sosem.