Kotlety schabowe gruszkowe
Kotlety schabowe z gruszkami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 24,8 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 3066 kalorii, 493 g białka i 102 g tłuszczu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką masło, gruszkę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 54%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Rozdrobnione kotlety schabowe z gruszką, Kotlety schabowe z gruszką i imbirem i Kotlety schabowe z chutneyem gruszkowym.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, tymianek, sól i pieprz.
Dodaj wieprzowinę, kilka kawałków na raz i potrząśnij, aby się nią pokryła.
Na dużej patelni smaż kotlety na oleju i maśle na średnim ogniu przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż soki mięsne będą klarowne.
Wyjmij na talerz i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni podsmaż gruszkę do miękkości.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to świetny wybór na kotlety schabowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Ruinart, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 89 dolarów.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino