Kotlety Schabowe Glazurowane Cydrem
Cider-Glazed kotlety wieprzowe może być tylko głównym daniem szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 37 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, ocet jabłkowy, center-cut schabowe kotlety i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlet schabowy z jabłkami, Kotlety schabowe z marchewką, oraz Ocet Jabłkowy- & - Melasa-Kotlety Wieprzowe Glazurowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki soku jabłkowego i 5 kolejnych składników w dużej plastikowej torbie.
Dodaj wieprzowinę; uszczelnić torbę i marynować w lodówce co najmniej 8 godzin, okazjonalnie obracając torbę.
Wyjąć wieprzowinę z worka i wyrzucić marynatę.
Kotlety posypać pieprzem.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kotlety na patelnię; gotować 10 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Kotlety ułożyć na półmisku i przykryć luźno folią.
Wylać nadmiar tłuszczu z patelni.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczkę oleju do patelni; podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki soku jabłkowego i octu jabłkowego, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; gotować 4 minut lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Kotlety wieprzowe podawać z sosem.
Kotlety posypać równomiernie natką pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.