Kotlety schabowe alla Pizzaiola
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać schabowe alla Pizzaiolan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 78g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 744 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 6,53 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka schabu schabowego, liście pietruszki, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kotlety Schabowe Alla Pizzaiola, Bucatini alla pizzaiola, oraz Scamorza-Loaded Pork Pizzaiola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Kotlety schabowe posypać solą i pieprzem.
Dodać kotlety wieprzowe na patelni i gotować, aż będą brązowe i natychmiastowy odczyt mięsa termometr wstawiony poziomo do rejestrów wieprzowiny 160 stopni F, o 3 protokół na stronę.
Kotlety schabowe przełożyć na talerz i przykryć folią, aby były ciepłe.
Dodaj cebulę do tej samej patelni i saute na średnim ogniu, aż ostry przetargu, o 4 protokół.
Dodać pomidory z sokami, herbes de Provence, i 1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki. Przykryć i dusić, aż smaki blend i soki lekko zagęścić, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Doprawić sos do smaku solą i więcej płatków czerwonej papryki. Powrót kotlety wieprzowe i wszelkie nagromadzone soki z talerza na patelnię i włączyć kotlety wieprzowe płaszcz z sosem.
Umieścić 1 kotlet schabowy na każdym talerzu. Polać sosem kotlety wieprzowe.
Posypać natką pietruszki i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 139 dolarów za butelkę.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.