Kotlety jagnięce ze śliwkami
Kotlety jagnięce ze śliwkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,57 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 935 kalorii, 39g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka skrobi kukurydzianej, sok pomarańczowy, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Garnek Crock marokańskie kotlety jagnięce i suszone śliwki, Jesienna jagnięcina ze śliwkami, oraz Tagine jagnięcy ze śliwkami.
Instrukcje
Na średniej patelni, brązowe kotlety w oleju po obu stronach; posypać solą i pieprzem.
Drain; powrót kotlety na patelni. Odstawić 1 łyżkę soku pomarańczowego; wlać pozostały sok na patelnię.
Dodać syrop, imbir i ziele angielskie; przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 minut, obracając kotlety raz.
Dodaj śliwki. Przykryć i dusić, aż kotlety będą miękkie.
Kotlety wyjąć na półmisek i ogrzać.
Połącz skrobię kukurydzianą i zarezerwowany sok pomarańczowy; Dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty. Łyżka do jagnięciny.