Kotlety jagnięce ze szpinakiem i przecierem z rzepy
Kotlety jagnięce i szpinak i rzepa Purée może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1046 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, jagnięcina, ząbek czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać marsala można śledzić to danie główne z Sticky Orange & Marsala pudding jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Ron Siegel ' s lamb Chops With Sunchoke Puree & Shallot Marmolade, Grillowane kotlety jagnięce z puree z karczocha, chrupiącymi karczochami i oliwą Cerignolan, oraz Przecier z rzepy i gruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. gotuj rzep w dużym rondlu wrzącej, osolonej wody do miękkości, 10-15 minut.
Drenaż. Wróć do patelni; dodaj krem. Doprowadzić do wrzenia. Reduceheat i gotować na wolnym ogniu, aż Cream coatsturnips, o 4 protokół. Puréeturnip mieszaninę w procesie spożywczym lub z mikserem zanurzeniowym untilsmooth. Przykryć i ogrzać.
Tymczasem podgrzać 1 łyżeczkę oleju wduża patelnia żaroodporna overmedium-wysokie ciepło. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć tłuszcz z boku, aż zbrązowieje, 5-8 minut.
Odwróć jagnię. Wkładamy 4 łyżki do piekarnika, wkładamy do piekarnika. Roastuntil natychmiastowy odczyt termometrwłożony do rejestrów środkowych 52° dla średnio rzadkich, 15-25 minut.
Pozostaw na talerzu przez 10 minut.
Odcedzić tłuszcz z patelni; dodać
Marsala. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, mieszając i skrobanie upbrowned bits od dołu patelni, aż zmniejszy się o połowę, 5-8 protokół.
Tymczasem ciepło pozostałe 2 łyżeczki olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i pozostałą gałązkę; mieszaj, aż zacznie brązowieć, około 1 minuty; odrzućgarlic i gałązkę tymianku.
Dodaj szpinak przez garść, podrzucając i pozwalając lekko więdnąć między dodatkami.Doprawić solą i pieprzem. Cookuntil przetargu, o 4 protokół.
Jagnięcinę pokroić między kości i podawać ze szpinakiem, przecierem z rzepy i sosem Marsala.