Kotlety jagnięce z sosem wiśniowym
Kotlety jagnięce z szybkim sosem wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka 4-do kotlety żeberka jagnięcego, pieprz, bing wiśnie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem wiśniowo-miętowym, Kotlety jagnięce z sosem wiśniowo-balsamicznym i miętą, oraz Grillowane kotlety jagnięce z sosem wiśniowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Wymieszać mąkę, 3 / 4 łyżeczka grubej soli i 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu na dużym talerzu. Lekko posmarować kotlety jagnięce mieszanką mąki; wytrząsnąć nadmiar. Roztopić masło z olejem w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kotlety jagnięce i gotować do pożądanej doneness, około 3 minut na stronie średnio rzadkie.
Przenieść kotlety do blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas przygotowywania sosu (nie czyścić patelni).
Dodaj cebulę do tej samej patelni i smażyć 2 protokół.
Dodaj sok z wiśni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Gotować, aż płyn nieco się zmniejszy, a cebula lekko zmięknie, często mieszając, około 4 minut. Wymieszać z wiśniami i połową bazylii i gotować 1 minutę. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Umieścić 2 kotlety jagnięce na każdym z 4 talerzy. SOS łyżeczkowy.
Posypać pozostałą bazylią i podawać.