Kotlety jagnięce z sosem Rozmarynowo-śliwkowym i prażonymi szparagami z cytrynowym winegretem i jajkiem pokrojonym w kostkę

Kotlety jagnięce z sosem Rozmarynowo-śliwkowym i pieczone szparagi z cytrynowym winegretem i pokrojonym w kostkę jajkiem mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 772 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz sok z cytryny, konfitury śliwkowe, pory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem czosnkowo-rozmarynowym, Kotlety jagnięce z czerwonym winem i sosem rozmarynowym, oraz Stelaż jagnięcy z rozmarynem pieczone ziemniaki i szalotka Vinaigrette.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pokryć dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Ułóż szparagi i ziemniaki na blasze do pieczenia i spryskaj sprayem do gotowania. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Pieczeń 20 do 25 minut, do miękkości i złoty kolor.
Tymczasem kotlety jagnięce przyprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kotlety i zapiekać 2 do 3 minut na stronę, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć jagnięcinę z patelni i odstawić na bok.
Dodaj pory do tej samej patelni i saute 3 protokół, aż miękkie. Wróćcie jagnięcinę na patelnię.
W małej misce ubijamy sos śliwkowy, konfitury śliwkowe i rozmaryn.
Wlać mieszaninę na kotlety jagnięce. Gotować na wolnym ogniu 5 minut, aż jagnięcina będzie miękka i średnio rzadka do średniej.
W małej misce wymieszać sok z cytryny, skórkę z cytryny, olej i musztardę. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Na półmisku ułożyć szparagi.
Mżawka cytrynowy vinaigrette na górze. Wierzch z pokrojonym w kostkę jajkiem.
Podawać kotlety jagnięce ze szparagami i ziemniakami na boku i dodatkowym sosem (z porami) łyżkami na wierzchu.