Kotlety jagnięce z ryżem Basmati

Kotlety jagnięce z ryżem Basmati mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 3163 kalorii, 151g białka, oraz 270 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 23,34 zł / porcja, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mielonej kolendry, sól koszerna, mielone nasiona kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati, Kotlet schabowy curry i kalafior z ryżem Basmati, oraz Ryż Basmati - jak gotować ryż Basmati.
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić bulion z kurczaka do wrzenia. Wymieszaj ryż i wróć do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie cały płyn, o 20 protokół.
Podgrzej brojlery. W misce połączyć oliwę z oliwek, czosnek, kminek, kolendrę, koper włoski i sól.
Umieść wszystkie cztery kotlety jagnięce w plastikowej torebce i zalej je mokrym masłem. Uszczelnij worek i przetrzyj kotlety tak, aby marynata całkowicie je zakryła.
Odstawić na około 5 minut.
Kotlety jagnięce umieścić na patelni brojlerów lub folii do pieczenia. Broil 4 cale od ciepła przez około 4 minut na stronę średnio rzadkie.
Wyjąć kotlety z piekarnika i odstawić na 7 do 10 minut.
Podawać na ciepło z ryżem.