Kotlety Jagnięce Z Podwójną Szerokością

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Klinczowane kotlety jagnięce Podwójne szeroki spróbować. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 405 kalorii, 42g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła baste, four seasons blend, deska dressing, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać mieszankę przypraw można śledzić to danie główne z Pumpkin Pie Spice Cream Scones jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Jagnięce Klinczowane Podwójnie Cięte, Idealnie grillowane kotlety jagnięce lub schabowe, oraz Kotlety jagnięce z miętą Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostawić jagnięcinę do temperatury pokojowej, około 1 godziny, jeśli prosto z lodówki.
Przygotuj" dojrzały poziom " pokład węgla, z czystym cienkim rusztem lub stojakiem ustawionym na nim, jeśli chcesz; ogień powinien być bardzo gorący.
Kotlety jagnięce przyprawiamy z obu stron mieszanką przypraw, następnie lekko zwilżamy ręce wodą i dodajemy przyprawy do mięsa. Odstawić na 5 minut, aby rozwinąć " pastę mięsną."*
Wentylator lub wysusz nadmiar popiołu z ognia węglowego.
Za pomocą szczotki ziołowej lekko posmaruj kotlety masłem.
Kotlety jagnięce układamy na ruszcie grillowym lub bezpośrednio na węglu i gotujemy, nie ruszając ich, przez 3 minuty. Obróć, lekko podlej i gotuj przez 3 minuty, a następnie powtórz, fastrygując za każdym razem, gdy kotlety są odwrócone.
Umieść owiniętą folią cegłę na ruszcie grillowym lub na węglach, które mają być używane jako stały punkt dla kotletów, oprzyj kotlety o nią, tłuszcz w dół i gotuj przez 1 minutę lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna zarejestruje 49° na termometrze natychmiastowego odczytu.
W międzyczasie wlać deskę do krojenia (lub wymieszać bezpośrednio na desce). Drobno posiekać końcówkę szczotki ziołowej i wymieszać zioła w dressingu.
Przełożyć kotlety jagnięce na deskę do krojenia i obrócić opatrunek do płaszcza, następnie przenieść na talerze i podawać.
Przygotowanie pasty mięsnej: jak doprawić
Doprawić mięso mieszanką Four Seasons i / lub innymi przyprawami. Lekko zwilż ręce i pracuj przyprawami do mięsa.
Odstawić mięso na 5 do 10 minut. Poprzez osmozę sól przeniknie do mięsa i wypchnie i wyciągnie składniki smakowe, tworząc to, co nazywam "pastą mięsną" na powierzchni. Z bardziej delikatnym mięsem-na przykład rybami-chcesz ograniczyć czas, na jaki pozwalasz na tę pastę w formie, w przeciwnym razie ryzykujesz " spalenie soli."Ta pasta-połączenie przypraw i soków z mięsa-zacznie tworzyć glazurę zaraz po umieszczeniu mięsa na grillu lub w palaczu. Soki nadal uciec z mięsa i skoncentrować się w skorupie, podczas gdy mieszanka fastrygowanie dodaje więcej smaku.
Fragment z "Charred & Scruffed: Bold new techniques for explosive flavor on and off the grill" autorstwa Adama Perry 'ego Langa i Petera Kaminsky' ego. Copyright © 2012 by Adam Perry Lang; photographs copyright © 2012 by Simon Wheeler. Opublikowane przez Artisan.