Kotlety jagnięce z miętą Chimichurri

Kotlety jagnięce z miętą Chimichurri
Kotlety jagnięce z miętą Chimichurri mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.35 za porcję. Jedna porcja zawiera 1030 kalorii, 39g białka, oraz 95 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni latynoamerykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać kotlety z jagnięciny, ocet winny, pieprz i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce i miętowe Chimichurri, Kotlety jagnięce pieczone z miętą Chimichurri, oraz Kotlety Jagnięce Z Kolendro-Miętowym Chimichurri.

Instrukcje

1
Posypać kotlety jagnięce solą, odstawić do temp. pokojowej: 
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Wyjąć kotlety z lodówki i posypać ze wszystkich stron koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na pół godziny (dla małych kotletów) do godziny (dla dużych kotletów), aby osiągnąć temperaturę pokojową.
4
Zrobić miętowy SOS chimichurri: albo w robocie kuchennym lub ręcznie, drobno posiekać czosnek, miętę i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Umieść w misce i wymieszaj ocet winny, sól i płatki czerwonej papryki. Wymieszać z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Ocet WinnyOcet Winny
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Posypać czarnym pieprzem po obu mięsnych stronach kotletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
3
Gdy patelnia jest gorąca, umieść kotlety mięsne na patelni. Pozostaw przestrzeń między kotletami, nie tłocz patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Nie przesuwaj kotletów, po prostu pozwól im brązowy, o 2 do 4 minut z każdej strony, w zależności od ciepła patelni i wielkości kotletów. Raz rumiane z jednej strony, odwrócić je i brązowy z drugiej strony. Szybko rozgrzać tłuszczowe i kostne krawędzie kotletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Obniżyć ciepło, aby zakończyć gotowanie: gdy wszystkie boki są rumiane, obniżyć ogień i nadal gotować, aż kotlety jagnięce są wykonane do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
6
Jagnięcina jest najlepiej rzadka (żywe różowe w środku), nigdy nie bardziej gotowane niż średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Najprostszym sposobem, aby sprawdzić doneness kotletów jest nacisnąć na nich palcem (patrz test palcowy, aby sprawdzić doneness mięsa). Możesz również użyć natychmiastowego odczytu termometru do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Usuń mięso z patelni w temperaturze 120° do 52° dla rzadkich i 130°do 135 ° F dla średnio rzadkich. Niektóre kotlety mogą gotować szybciej niż inne, więc sprawdź je, jak gotować, i wyciągnąć je z patelni, gdy gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Przykryj folią i pozostaw: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
10
Kotlety ułożyć na talerzu i przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
11
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
12
Podawać skropione miętowym sosem chimichurri.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn