Kotlety jagnięce z miętowym Risotto
Kotlety jagnięce z miętowym Risotto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 6,44 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 518 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ryż, taki jak arborio, kotlety jagnięce z podwójną kostką, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Mama ' S One Pot Risotto pieczone w piekarniku z kotletami jagnięcymi, Kotlety Jagnięce Z Klasycznym Risotto I Szpinakiem, oraz Kotlety Jagnięce Z Pieczonymi Warzywami I Wiosennym Risotto Z Groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-Quart patelni na dużym ogniu, połączyć masło i szalotki i mieszać, aż szalotki są kulejące, o 1 minutę.
Dodać ryż i mieszać, aż niektóre ziarna będą nieprzezroczyste, o 2 minuty dłużej.
Dodać skórkę cytrynową i 4 szklanki bulionu na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, o 15 protokół.
Tymczasem na 10-do 12-calowej patelni żaroodpornej na dużym ogniu, pocierać tłustą stronę kotletów na patelni, aby lekko naoliwić, a następnie ułożyć kotlety na patelni i brązowo ze wszystkich stron, około 5 minut.
Umieść patelnię z kotletami w piekarniku 400.
Piec, aż mięso będzie średnio rzadkie (różowe) w środku najgrubszej części (wycięte do testu), około 15 minut, lub średnie (tylko lekko różowe), około 20 minut. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z patelni.
Powrót patelni z kotletami na dużym ogniu.
Dodać czosnek, ocet i cukier. Wstrząsnąć patelnię i wymieszać, aby uwolnić rumiane kawałki, a następnie wymieszać 1/4 szklanki mięty i zdjąć z ognia.
Jeśli ryż jest gotowany przed jagnięciną jest gotowy, włączyć ciepło do bardzo niskiego i wymieszać około 1/4 szklanki bulionu. Wymieszaj sok z cytryny i większość pozostałej mięty do ryżu, a jeśli chcesz kremowszą konsystencję, trochę więcej bulionu.
Podawać ryż z jagnięciną i sokami z patelni, posypane końcowymi kawałkami mięty.