Kotlety jagnięce marynowane w winie z sałatką z kopru włoskiego
Kotlety jagnięce marynowane w winie z sałatką z kopru włoskiego to bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1024 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 8,92 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz schabowe kotlety jagnięce, Cebulki kopru włoskiego-liście i łodygi zastrzeżone, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce marynowane z musztardą i winem, Steki jagnięce marynowane w czerwonym winie z frytkami, oraz Kotlety Jagnięce Marynowane.
Instrukcje
Cienko pokroić łodygi kopru włoskiego. Drobno posiekać tyle liści, Aby 3 łyżki stołowe. W płytkim naczyniu połącz łodygi, wino, czosnek, skórkę z cytryny i czerwoną paprykę.
Dodać kotlety jagnięce i włączyć do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę, obracając kotlety raz w połowie.
Pokroić kotlety jagnięce na sucho. Szczep 1/2 szklanki marynaty i rezerwy. Na bardzo dużej patelni podgrzej 2 łyżki oleju. Doprawić kotlety solą i pieprzem, dodać je do patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, 4 protokół. Obróć kotlety, zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj do średnio rzadkiego, 4 minut; przenieś na talerz i pozostaw.
Wylać tłuszcz na patelni.
Dodaj zarezerwowane 1/2 filiżanka marynaty i gotować na dużym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 4 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i wymieszaj z crme frache.
Dodać 1 łyżkę posiekanych liści kopru włoskiego i doprawić solą.
W misce wrzucić pokrojoną cebulkę kopru włoskiego z sokiem z cytryny, a pozostałe 2 łyżki oleju i liści. Doprawić solą i pieprzem.
Przełóż sałatkę na talerze i wierzch kotletami. Łyżkę sosu na kotlety i podawać.