Kotlety jagnięce glazurowane miodem
Przepis Honey-Glazed Lamb Chops można przygotować w około 20 minut . Jedna porcja zawiera 799 kalorii , 38 g białka i 61 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 5,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką pieprz, sól cebulową, musztardę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Balsamic Marinated Lamb Chops , Barbecued Lamb Chops i Braised Lamb Chops .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj miód, musztardę, cebulę, sól i pieprz. Gotuj i mieszaj na średnio-niskim ogniu przez 2-3 minuty lub do momentu podgrzania.
Posmaruj sosem obie strony jagnięciny. Piecz 4-6 cali od ognia przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).