Kotlety cielęce z pieczoną szalotką, rukolą i miękką polentą

Kotlety cielęce z pieczoną szalotką, rukolą i miękką polentą
Kotlety cielęce z pieczoną szalotką, rukolą i miękkim Polentanem to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mielony pieprz, ocet balsamiczny, grube kotlety cielęce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Kotlety cielęce pieczone na patelni z rukolą, Kremowa Polenta z kurczakiem, karmelizowana szalotka, rukola, oraz Kotlety cielęce z szałwią i kremową polentą z dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 3/4 szklanki oleju i soku z cytryny w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wymieszać tymianek, sól i pieprz w innej małej misce. Mieszankę tymianku natrzeć na kotlety cielęce; umieścić w szklanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zalać olejowo-cytrynową marynatą; odstawić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Połączyć szalotki, ocet, i pozostałe 1/4 szklanki oleju w średnim patelni do pieczenia; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż szalotki są rumiane i miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
7
Dodaj pomidory do szalotki i piecz, aż pomidory będą miękkie i rumiane, mieszając od czasu do czasu, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
PomidorPomidor
8
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Dodać kapary i 1 łyżkę solanki i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
SolankaSolanka
10
Tymczasem podgrzej dużą patelnię żaroodporną na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Odcedzić kotlety cielęce i przenieść marynatę do ciężkiego małego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Dodać cielęciny na patelni i gotować, aż rumiane, o 3 protokół na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Przenieść patelnię do piekarnika i pieczonej cielęciny do pożądanej doneness, o 10 minut dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
14
Doprowadzić do wrzenia marynatę olejowo-cytrynową; gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Umieścić 1 kotlet cielęcy na każdym z 4 talerzy. Podzielić mieszankę szalotka-pomidor między talerze. Łyżka miękkiej polenty obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
PolentaPolenta
SzalotkaSzalotka
PomidorPomidor
16
Skropić marynatą olejowo-cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
17
Udekorować rukolą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn