Kotlet Wieprzowy Smażony
Kotlet schabowy Saute to danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 499 g białka , 103 g tłuszczu i łącznie 3092 kalorie . Za 25,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, oleju rzepakowego, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje możliwy do poprawy wynik łyżkowy wynoszący 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Donkatsu – koreański panierowany kotlet wieprzowy , pyszne smażone brokuły i grzyby oraz smażone fetan i ogórek .
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj 1 łyżkę mąki, szałwię i pieprz. Kotlety schabowe posyp mieszanką mąki. Na patelni smaż kotlety na oleju i maśle na średnim ogniu przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie klarowny.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni smaż grzyby przez 2 minuty.
W małej misce umieść pozostałą mąkę.
Ubij bulion i sherry lub dodatkowy bulion, aż uzyskasz gładkość; dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Zredukować ciepło. Wróć wieprzowinę na patelnię; przegrzać.