Kotlet schabowy smażony w piekarniku z musem żurawinowym
Kotlety schabowe smażone w piecu z żurawinowym musem jabłkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 31g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli kupiłeś mus jabłkowy, sos żurawinowy jagodowy, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety schabowe smażone na patelni i mus jabłkowy domowej roboty, Kotlety Schabowe Smażone W Piekarniku, oraz Kotlety Schabowe Smażone W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 425ºF. Spray 13x9-calowa patelnia z nieprzywierającym sprayem do gotowania. W płytkiej misce, połączyć pokruszony farsz, przyprawione sól i tymianek; dobrze wymieszać. W innej płytkiej misce, połączyć mleko i jajko; beat dobrze.
Kotlety schabowe zanurzyć w mieszaninie jajecznej; dobrze przykryć mieszanką okruchów.
Umieścić w patelni rozpylonej.
Piec w temperaturze 425ºF. przez 30 do 35 minut lub do złotego brązu i nie różowy w środku.
W małej misce, połączyć mus jabłkowy i sos żurawinowy; dobrze wymieszać.
Podawać żurawinowy mus jabłkowy z kotletami schabowymi.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.