Kotlet schabowy faszerowany z żurawiną

Kotlet schabowy faszerowany z żurawiną
Nadziewane kotlety wieprzowe z żurawiną mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kotletów wieprzowych, kurczaka, soku żurawinowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kotlet schabowy faszerowany z żurawiną, Kotlety schabowe z żurawiną, oraz Kotlet Schabowy Z Żurawiną (Garnek).

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie żurawinowe: namoczyć 1 szklankę suszonej żurawiny we wrzącej wodzie przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
żurawinażurawina
WodaWoda
2
Odcedzić żurawinę, rezerwując 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
WodaWoda
3
W maszynce umieścić żurawinę, wodę, 2 łyżki orzechów piniowych, cynamon, goździki i 1 łyżkę brązowego cukru. Proces do drobno posiekane; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żurawinażurawina
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Wywar z kurczaka zagotować na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż rosół kurczak zmniejszy się do połowy jego pierwotnej objętości, o 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
5
Dodaj białe wino, czerwone wino, sok żurawinowy i 1 łyżkę brązowego cukru. Kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę ponownie, o 10 protokół. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Wino BiałeWino Białe
Czerwone WinoCzerwone Wino
SOSSOS
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przeciąć kieszeń z boku każdego kotleta schabowego, około 3/4 drogi przez. Każdy kotlet schabowy zalewamy suszoną mieszanką żurawinową, a następnie doprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żurawinażurawina
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
8
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu, aż zacznie palić. Gotować kotlety wieprzowe z jednej strony, aż złoty kolor, 3 do 4 protokół. Obrócić kotlety wieprzowe nad, i gotować jeszcze kilka minut, aż rumiane z drugiej strony zbyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wlać 1 filiżankę sosu na patelnię i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku i piec, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, 8 do 10 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Aby służyć, umieścić każdy kotlet schabowy na rozgrzanym talerzu obiadowym, i łyżka sosu z patelni na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Kotlet schabowy posypać 2 łyżkami suszonej żurawiny i 2 łyżkami prażonych orzeszków piniowych do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
13
Podawać z pozostałym sosem żurawinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn