Kotlet schabowy faszerowany z żurawiną

Nadziewane kotlety wieprzowe z żurawiną mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kotletów wieprzowych, kurczaka, soku żurawinowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kotlet schabowy faszerowany z żurawiną, Kotlety schabowe z żurawiną, oraz Kotlet Schabowy Z Żurawiną (Garnek).
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie żurawinowe: namoczyć 1 szklankę suszonej żurawiny we wrzącej wodzie przez 20 minut.
Odcedzić żurawinę, rezerwując 1/4 szklanki wody.
W maszynce umieścić żurawinę, wodę, 2 łyżki orzechów piniowych, cynamon, goździki i 1 łyżkę brązowego cukru. Proces do drobno posiekane; odstawić.
Wywar z kurczaka zagotować na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż rosół kurczak zmniejszy się do połowy jego pierwotnej objętości, o 15 minut.
Dodaj białe wino, czerwone wino, sok żurawinowy i 1 łyżkę brązowego cukru. Kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę ponownie, o 10 protokół. Trzymaj ciepło.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Przeciąć kieszeń z boku każdego kotleta schabowego, około 3/4 drogi przez. Każdy kotlet schabowy zalewamy suszoną mieszanką żurawinową, a następnie doprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu, aż zacznie palić. Gotować kotlety wieprzowe z jednej strony, aż złoty kolor, 3 do 4 protokół. Obrócić kotlety wieprzowe nad, i gotować jeszcze kilka minut, aż rumiane z drugiej strony zbyt.
Wlać 1 filiżankę sosu na patelnię i doprowadzić do duszenia.
Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku i piec, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, 8 do 10 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 145 Stopni F (63 Stopni C).
Aby służyć, umieścić każdy kotlet schabowy na rozgrzanym talerzu obiadowym, i łyżka sosu z patelni na górze.
Kotlet schabowy posypać 2 łyżkami suszonej żurawiny i 2 łyżkami prażonych orzeszków piniowych do dekoracji.
Podawać z pozostałym sosem żurawinowym.