Kotlet cielęcy z grilla Cizma z Tasso, Foie Gras i szczawiem

Kotlet cielęcy z grilla Cizma z Tasso, Foie Gras i szczaw może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1214 kalorii, 110g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Na $14.96 za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz czosnek, koniak, szynkę tasso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony polędwica Cielęca z Foie Gras i sosem wiśniowo-czerwonym z winogron, Pierogi foie Gras z foie gras, oraz Zupa grochowa z Foie Gras.
Instrukcje
W małym rondlu, gotować 2 filiżanki Pinot Noir na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowane do 2 łyżki stołowe, o 15 protokół. Zeskrobać syrop do małej miski i rezerwy.
Włożyć foie gras do płytkiej miseczki i zalać koniakiem. Doprawić solą i pieprzem i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub na noc.
Roztopić masło na dużej patelni.
Dodać jabłko i gotować na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż złoty, o 4 protokół. Wymieszać i gotować przez 1 minutę dłużej.
Dodać tasso, czosnek i szalotka i gotować, mieszając, aż czosnek zaczyna brązowieć, o 3 protokół.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki Pinot Noir i gotować, aż syropy, o 3 protokół.
Dodać demiglace cielęciny i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty dłużej.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową.
Kotlety cielęce posmarować z obu stron olejem i doprawić solą i pieprzem. Grilluj kotlety na umiarkowanie gorącym ogniu lub na umiarkowanym ogniu na patelni grillowej, aż lekko zwęglone Na zewnątrz i różowe w środku, około 4 minut na stronę.
Kotlety posypać natką pietruszki i tymiankiem i przełożyć na talerz. Przykryj luźno i utrzymuj ciepło.
Doprowadzić sos na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Dodać foie gras i gotować, stale mieszając, aż niektóre z nich jest stopiony, ale większość z nich zachowuje swój kształt, o 3 protokół. Złóż szczaw i gotować, aż zwiędną, o 1 minutę. SOS przyprawiamy solą i pieprzem i zdejmujemy z ognia.
Na rozgrzane talerze ułożyć kotlety cielęce, a na wierzch polać sosem. Łyżeczką do każdego kotleta doprawić kilkoma kroplami syropu Pinot Noir i podawać.