Kotleciki z warzyw korzeniowych
Kotleciki z warzyw korzeniowych mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na dodatki. Jedna porcja zawiera 308 kalorii , 5 g białka i 16 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,09 USD za porcję. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 18 minut . 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką mąkę, pasternak, jajko i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 62% , to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Pieczone warzywne galette z kozim serem i tymiankiem , Zapiekane warzywa korzeniowe z rozmarynem i Ubite purée z warzyw korzeniowych, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wymieszaj w misce wszystkie składniki oprócz oleju.
Rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego na dużej patelni nieprzywierającej, a następnie wrzuć 4 kopce warzyw, używając około 1/2 mieszanki warzywnej, na patelnię i lekko spłaszcz każdą kopczyk. Smaż kotlety przez 3 do 4 minut z każdej strony, odsącz na papierowych ręcznikach i powtórz z pozostałym olejem i warzywami, aby uzyskać łącznie 8 kotletów.
Podawać w temperaturze pokojowej.