Kotleciki Jagnięce Z Konfiturą Pomidorowo-Miętową
Kotlety jagnięce z dżemem pomidorowo-miętowym to przepis bezmleczny, składający się z 8 porcji. Za 3,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 442 kalorie , 20 g białka i 37 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką sól koszerną, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 46% . Spróbuj kotletów jagnięcych z miętą, sosem pomidorowym i czosnkiem , grillowanych kotletów jagnięcych z pikantnym dżemem z pluot i miętowych kotletów jagnięcych z pesto , aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Połącz 3/4 szklanki mięty, mączkę panko lub macę i 2 łyżki oliwy z oliwek w średniej misce.
Dodaj posiekany czosnek, 1 łyżeczkę rozmarynu, płatki czerwonej papryki i 1/2 łyżeczki soli i mieszaj do połączenia.
Rozwiń „ogon” każdego kotleta jagnięcego (długa, cienka część owinięta wokół kotleta). Dopraw jagnięcinę solą, a następnie wciśnij mieszaninę okruchów pod część ogonową; Zwiń ogon wokół nadzienia i zabezpiecz sznurkiem kuchennym.
Połóż kotlety na talerzu, przykryj folią i wstaw do lodówki na 2 do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Wyjmij kotlety jagnięce z lodówki na 20 minut przed gotowaniem. Przygotuj dżem pomidorowo-miętowy: na blasze do pieczenia z brzegiem wrzuć pomidory, cały ząbek czosnku, 1 łyżkę oliwy z oliwek i pozostałą 1 łyżeczkę rozmarynu.
Przenieść do piekarnika i piec, aż pomidory lekko się zwęgliją, 15 do 20 minut; lekko ostudzić, a następnie przenieść do średniej miski.
Dodać ocet i cukier i rozgnieść widelcem na gładką masę. Dodaj pozostałą 1/4 szklanki mięty i dopraw solą.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek; smaż kotlety jagnięce do zrumienienia, około 3 minuty z każdej strony. Za pomocą szczypiec obróć kotlety na boki i smaż, aż tłuszcz się zarumieni, około 2 minut.
Przenieść na obrzeżoną blachę do pieczenia; piecz w piekarniku, aż termometr włożony do środka zarejestruje 140 stopni F w przypadku średnio rzadkiego, około 10 minut.
Odpocznij 5 minut; zdjąć sznurek i podawać z konfiturą pomidorowo-miętową.
Zdjęcie: Christina Holmes