Kotleciki ananasowo-imbirowe
Jeśli masz około 30 minut , aby spędzić w kuchni, Pineapple Ginger Chops może być świetnym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,78 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 44 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 441 kalorii . Mieszanka wody, pieprzu, mielonego imbiru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się dobrze jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 71% . Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Grilled Pineapple Pork Chops , Seared Scallops With Pineapple, Ginger & Lemongrass Salsa orazSoy Ginger Glazed Halibut with Ginger Peach Relish .
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując 1/4 szklanki soku; odstaw.
Połącz pieprz i imbir; natrzyj obie strony kotletów wieprzowych. Na patelni zrumień kotlety na maśle przez 2-3 minuty z każdej strony.
Dodaj sok pomarańczowy, 1 szklankę ananasa i odłożony sok ananasowy. (Resztę ananasa włóż do lodówki do innego wykorzystania.)
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości mięsa.
Wyjmij kotlety wieprzowe i trzymaj w cieple. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sól i wodę do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do soków z patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.