Kosz Bezowy
Kosz bezowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 877 kalorii, 34g białka, oraz 25g tłuszczu. Za $2.93 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś ekstrakt z migdałów, końcówkę do splatania koszyków, barwnik spożywczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Z łyżką wynik 42%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytrynowe ciasto bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy, Cytrynowe ciasto bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy, oraz Eggy W Koszu.
Instrukcje
Do koszyka: w misce ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj cukier, po 1 łyżce stołowej, ubijając wysoko, aż utworzą się sztywne szczyty. Pokonaj ekstrakty.
Uformuj lub uformuj 12 cali. kawałek pergaminu na zewnątrz 6 cali. miska. Odwróć miskę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zabezpiecz krawędzie papieru, wsuwając je między miskę a arkusz.
Wytnij mały otwór w rogu ciasta lub plastikowej torbie; włóż końcówkę do kosza. Napełnij torbę bezą.
Rozpocznij pierwszą pionową linię, nakładając krawędź pokrytej papierem podstawy miski o 1/2 cala. i rury beza w dół w kierunku
blacha do pieczenia. Pracując od góry odwróconej miski, przykryj pionową linię 1-1 / 2-in. poziome linie, pozostawiając 1/2 cala. między każdym (patrz zdjęcie powyżej).
Rury kolejną pionową linię na prawo od pierwszej linii pionowej, zachodzące na siebie końce linii poziomych. Zaczynając na prawo od pierwszej linii pionowej, rura 1-1 / 2-in. poziome linie nad drugą pionową linią, aby wypełnić otwarte przestrzenie. Powtarzaj proces, aż Cała miska zostanie pokryta wzorem o splocie koszowym.
Ułóż wzór cewki bezowej na dnie miski, aby utworzyć podstawę kosza.
Piec kosz w temperaturze 225° przez 2 godziny.
Wyłącz piekarnik i pozostaw kosz w piekarniku na 1 godzinę.
Wyjmij z piekarnika; wyjmij miskę. Przycinaj papier 1 w. poniżej górnej krawędzi lub
bardzo ostrożnie usuń papier.
Przechowuj kosz w hermetycznym pojemniku do 3 dni.
W przypadku jajek: za pomocą igły, testera ciasta lub szpikulca do lodu zrób mały otwór na obu końcach każdego jajka.
Włóż igłę do jajka, aby rozbić żółtko. Przedmuchaj mocno przez jeden otwór, aby wypchnąć zawartość z drugiego otworu; wyrzuć zawartość. Flush
skorupka delikatnie pod bieżącą wodą do czyszczenia wnętrza. Ostrożnie osusz ręcznikiem papierowym.
Pozostaw do wyschnięcia na noc.
Dla każdego pożądanego koloru umieść wrzącą wodę w żaroodpornej misce. Dodaj ocet i barwnik spożywczy.
Delikatnie włóż wykałaczkę do otworu na jednym końcu jajka. Zanurz jajko, aż osiągniesz pożądany kolor. Aby wyschnąć, pozostaw jajko przymocowane do jednego końca wykałaczki i włóż przeciwny koniec do jabłka, aby jajko było podniesione.
Pozostaw do wyschnięcia na noc.