Kostka Brukowa Z Owoców Pestkowych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj Szewka z owoców pestkowych. Na 75 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka cukru, masła, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 20%. Spróbuj Kostka Brukowa Z Owoców Pestkowych, Sałatka z pestkowych owoców szpinaku: najlepsza kolacja z owocami lata, oraz Placek gruszkowy z suszonymi jagodami i mielonymi na kamieniu kukurydzianymi herbatnikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zważyć lub lekko łyżką 9 uncji mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę, 1 łyżkę cukru i 1/2 łyżeczki soli wymieszać w misce; 6 łyżek masła pokroić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Posypać powierzchnię sokiem i wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą kulki). Delikatnie wciśnij dwie trzecie ciasta w 4-calowy okrąg na plastikowej folii i przykryj. Wciśnij pozostałe ciasto do 4-calowego koła na folii i przykryj. Chill 3 godziny lub przez noc.
Umieść wyłożoną folią blachę do pieczenia na środkowym stojaku.
Aby przygotować nadzienie, połącz 1 1/4 szklanki cukru i następne 4 składniki (przez ziele angielskie) w małej misce, mieszając trzepaczką.
Połącz śliwki i brzoskwinie w dużej misce; posypać mieszanką mąki na mieszance śliwkowej.
Skropić wanilią i roztopionym masłem; delikatnie wymieszać.
Pracując z dużą porcją, rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni w prostokąt o wymiarach 13 x 9 cali. Pasuje do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia 2-quart pokrytego sprayem do gotowania. Łyżka mieszanki śliwki do skorupy.
Rozwałkuj pozostałą porcję ciasta na prostokąt o wymiarach 11 x 7 cali.
Wytnij ciasto wzdłuż na paski o grubości 1/2 cala; ułóż paski w kratkę na mieszance śliwkowej. Uszczelnij paski ciasta wokół krawędzi Skórki. Lekko posmarować paski mlekiem; posypać równomiernie pozostałą 1 łyżką cukru.
Umieść naczynie do pieczenia na rozgrzanej patelni; piec w temperaturze 425 przez 20 minut.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmować z piekarnika).
Piec przez 50 minut lub aż skorupa będzie złoty i nadzienie jest bąbelkowy. Schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować Jest King Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne Niemieckie. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki]()
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki