Korma Wegetariańska
Przepis Wegetariański Korman jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 406 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sos pomidorowy, śmietanę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Korma Wegetariańska, Korma warzywna, jak zrobić Korma warzywna, oraz paneer korma, jak zrobić mughlai shahi paneer Korma.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą i gotować do miękkości.
Wymieszać imbir i czosnek, i kontynuować gotowanie 1 minutę.
Wymieszać ziemniaki, marchew, jalapeno, orzechy nerkowca, i sos pomidorowy. Doprawić solą i curry. Gotować i mieszać 10 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie.
Wymieszać groszek, zielona papryka, czerwona papryka, i śmietana na patelni. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Udekoruj kolendrą do podania.