Koreańskie Tacos Wołowe
Przepis w stylu koreańskim tacos wołowe może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 28 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 367 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $2.3 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, olej sezamowy, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Koreańskie Tacos Z Wołowiną I Kapustą, Slow Cooker Koreańskie Tacos Wołowe, oraz Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos).
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w płytkim naczyniu.
Dodaj stek do naczynia; przykryj. Marynować w lodówce przez 1 godzinę, obracając po 30 minutach.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Wyjąć stek z marynaty i wyrzucić marynatę. Wątek stek na 8 (8-calowy) szaszłyki; posypać solą.
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Tortille Grill 30 sekund z każdej strony lub do lekko zwęglone; zachować ciepło.
Umieść 2 tortille na każdym z 4 talerzy i podziel stek równomiernie między tortille. Szybko marynowaną kapustę podzielić równomiernie między tacos; posypać cebulą.