Koreański Yaki Mandu
Przepis na koreańskie Yaki Mandu można przygotować w około 1 godzinę. Ta przystawka zawiera 60 kalorii, 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis podaje 35 porcji i kosztuje 23 centy za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ostrego sosu z oleju sezamowego, płatków pieprzu, tofu i oleju sezamowego. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to koreańskie danie. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 10%, co jest raczej złym wynikiem. Mandu (koreańskie kluski), Mandu (koreańskie kluski) i Kimchi Tofu Mandu (koreańskie kluski. – 만두) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej frytownicę lub podgrzej 2-calowy olej w rondlu o grubym dnie, wyposażonym w termometr o wysokiej temperaturze, do temperatury 360 stopni F.
Aby zrobić nadzienie: Za pomocą gazy wyciśnij wodę z tofu mocno wykręcając i ściskając rękami, lub umieść tofu na durszlaku wyłożonym 2 wilgotnymi ręcznikami papierowymi i dociśnij ciężką miską lub garnkiem do góry, aby wycisnąć wilgoć.
Do miski wlać tofu, dodać pozostałe składniki nadzienia i dobrze wymieszać rękoma. Napełnij małą miskę wodą.
Umieść 1–2 łyżeczki nadzienia na środku opakowania klusek. Zwilż zewnętrzną krawędź i złóż, aby utworzyć półkole. Ściśnij ciasto, aby je zamknąć, wypychając powietrze podczas pracy. Powtarzaj proces, aż wszystkie pozostałe kluski zostaną złożone. Partiami smaż kluski na złoty kolor, około 3 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wyjąć z oleju i odsączyć na ręcznikach papierowych.
Przełóż kluski na półmisek lub miskę i podawaj z sosem.
Wszystkie składniki wymieszaj w misce i podawaj z knedlami.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.