Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi
Przepis Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, boczek, i Kimchi jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,13 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, która serwuje 3. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 93 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jak gotować: Koreański naleśnik scallion (pajeon, P ' Ajon lub pa jun), Dziś Kolacja: naleśnik z krewetkami i cebulką, oraz Kimchi Mandu (Koreańskie Pierogi Kimchi).
Instrukcje
1
Ubij razem jajko i wodę do uzyskania jednorodności.
Dodaj boczek do 12-calowej patelni nonstick ustawionej na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz się roztopi i kawałki boczku będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego Boczku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj kawałki krewetek, dobrze wymieszać, i gotować, aż krewetki kolei różowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Dodaj posiekane kimchi, dobrze wymieszaj i gotuj, aż kimchi będzie gorące i większość płynu odparuje, o 1 minutę dłużej.
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju w małej patelni non-stick na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodać 1/4 szalotki, i gotować do miękkości, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
11
Wlać 1/4 szklanki ciasta jajecznego i przechylić patelnię tak, aby całe dno było przykryte. Gotować, aż dno jest lekko rumiane, o dwie minuty. Flip mały naleśnik z łopatką, i gotować z drugiej strony, aż lekko rumiane, kolejne dwie minuty. Po zakończeniu przesuń naleśnik na talerz i przenieś płytę do ciepłego piekarnika. Powtarzaj proces, aż trzy kolejne zostaną zakończone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Uda I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Ostrożnie wyjmij talerze z piekarnika. Top każdy z garścią sałaty i ćwierć mieszanki kimchi i krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.