Koreański makaron Stir-fry
Koreański makaron Stir-fry może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 23G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.36 za porcję. Jest to dość drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz czosnek, gochujang, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kaszę gryczaną, można wybrać to danie główne z Naleśniki Z Kaszy Gryczanej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Korean Vegetable Japchae (Stir Fry Noodle), Stek Sezamowy Stir Fry, oraz Stir-Fry z wołowiną i brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj soba i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i spłukać krótko zimną wodą. Odstawić. Podczas gotowania makaronu, przygotować tofu i warzywa. Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą lub wok lekko olejem i podgrzej go na palniku o średniej wysokości. Gdy jest gorąco, dodać tofu w jednej warstwie. Gotować, aż jasnobrązowy na dole, i dodać sos sojowy / mieszaniny wody i 1/8 łyżeczka oleju sezamowego. Włącz kostki tofu i gotować, aż płyn się zagotował.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Dodaj squash i cebulę na patelni i Stir-smażyć, aż squash jest po prostu zaczyna się przetarg.
Dodać bok choy, czosnek i 2 łyżki wody, dobrze wymieszać i przykryć. Gotować, aż bok choy zwiędnie, ale nadal jasnozielony, zaledwie kilka minut.
Dodać kiełki fasoli i gotować, przykryte, jeszcze minutę. W małej misce wymieszaj gochujang, wodę, cukier i olej sezamowy.
Dodaj go do warzyw i dobrze wymieszać, aby płaszcz.
Dodaj tofu i makaron do warzyw, i wrzucić dobrze rozprowadzać równomiernie. Gotować do ogrzania.
Podawać z dodatkowym gochujangiem, który można rozcieńczyć wodą i odrobiną oleju sezamowego.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.