Koreański Gulasz Żeberkowy Z Suszonymi Jujubami I Kasztanami

Koreański Gulasz Żeberkowy Z Suszonymi Jujubami I Kasztanami
Koreański gulasz z żeberek z suszonymi Jujubami i kasztanami może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 1883 kalorie, 53g białka, oraz 92g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.03 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Food52. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz kością w wołowiny krótkie żeberka, cukier, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Koreański Gulasz Wołowy Z Krótkim Żeberkiem (Galbi Jjim), Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos), oraz Grillowane Koreańskie grillowane krótkie żeberka w / Sweet Peach Relish + Spicy Korean Slaw.

Instrukcje

1
Ryż: ryż opłukać trzy razy. Zrobić ryż w kuchence ryżowej. Lub połączyć ryż i wodę w garnku. Doprowadzić do wrzenia. Niższe ciepło i pokrycie. Dusić około 18 minut. Zdejmij ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kuchenka Do RyżuKuchenka Do Ryżu
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odstawić na około pięć minut. Ryż puszysty widelcem.W przypadku kasztanów: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. zrób nacięcie w każdym kasztanie, przecinając skorupę i przekłuwając wewnętrzną skórę. Pieczemy kasztany na patelni przez 15-20 minut. Obrać, pokroić w ćwiartki i odstawić.Do gulaszu: przykryć krótkie żeberka zimną wodą w garnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wymieszaj sos sojowy, mirin, cukier, czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
Wlać mieszaninę na krótkie żeberka w czystym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na górze kuchenki. Niższe ciepło na wolnym ogniu. Częściowo przykryj garnek pokrywką, pozostawiając miejsce na ucieczkę pary.Dusić dusić przez 2 do 2 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie i spadnie z kości. Zgarnij każdy olej, który wznosi się na górę. W międzyczasie pokroić marchewkę, rzodkiewkę daikon i ziemniaki.W ciągu ostatnich 30 minut gotowania dodaj do gulaszu marchew, rzodkiewkę i ziemniaki. W ciągu ostatnich 15 minut gotowania dodaj kasztany, pestki jujuby i grzyby.Kadzi gulasz w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
JujubesJujubes
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Na krótkie żeberka posypać solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
7
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia80
Magazyn