Koreański Grillowany stek z flanki na gorącej i kwaśnej sałatce Slaw

Koreański Grillowany stek z flanki na gorącej i kwaśnej sałatce Slaw
Koreański Grillowany stek z flanki na gorącej i kwaśnej sałatce Slaw to danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 545 kalorii, 53g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Za $5.39 za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jeśli masz pod ręką soję tamari, kapustę napa, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kanapki Ze Stekiem Z Grilla, Midwestern Barbecued Flank Steak, oraz Sałatka ze steków z gorącej flanki z chińskim dressingiem z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W płytkim naczyniu wymieszaj przyprawę grillową, ciemną soję, łyżkę miodu, 1 łyżeczkę płatków ostrej papryki, połowę posiekanego czosnku, olej sezamowy, szalotki i mżawkę oleju roślinnego. Posmaruj stek z boku mieszanką i odstaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych6 Pierników, Drobno Pokruszonych
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Stek Z FlankiStek Z Flanki
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Rozgrzej wewnętrzny grill elektryczny, patelnię grillową lub grill zewnętrzny do średniej wysokości. Gdy patelnia grillowa lub grill krzyczy gorąco, dodaj mięso i gotuj 5 minut z każdej strony dla średnio wysmażonych, 7 do 8 minut z każdej strony dla średnio wysmażonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Podgrzej dużą patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego, kapusty i papryki. Dopraw solą i smaż przez 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Dodaj mżawkę miodu, około 1 łyżki stołowej, płatków ostrej papryki i czosnku i wymieszaj, aby połączyć z kapustą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Dodaj kiszoną kapustę i wymieszaj, podgrzewając przez 1 minutę. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
8
Aby podać, odstaw mięso na 5 minut, aby soki się rozprowadziły. Cienko pokrój mięso pod dużym kątem w stosunku do ziarna (linie w mięsie). Ułóż slaw i posyp pokrojonym koreańskim stekiem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy na stek z flanki. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Calera de Villiers Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Calera de Villiers Winnica Pinot Noir
Calera de Villiers Winnica Pinot Noir
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn