Koreański Grillowany stek z flanki na gorącej i kwaśnej sałatce Slaw
Koreański Grillowany stek z flanki na gorącej i kwaśnej sałatce Slaw to danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 545 kalorii, 53g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Za $5.39 za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jeśli masz pod ręką soję tamari, kapustę napa, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kanapki Ze Stekiem Z Grilla, Midwestern Barbecued Flank Steak, oraz Sałatka ze steków z gorącej flanki z chińskim dressingiem z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W płytkim naczyniu wymieszaj przyprawę grillową, ciemną soję, łyżkę miodu, 1 łyżeczkę płatków ostrej papryki, połowę posiekanego czosnku, olej sezamowy, szalotki i mżawkę oleju roślinnego. Posmaruj stek z boku mieszanką i odstaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Stek Z Flanki
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Szczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Rozgrzej wewnętrzny grill elektryczny, patelnię grillową lub grill zewnętrzny do średniej wysokości. Gdy patelnia grillowa lub grill krzyczy gorąco, dodaj mięso i gotuj 5 minut z każdej strony dla średnio wysmażonych, 7 do 8 minut z każdej strony dla średnio wysmażonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Podgrzej dużą patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego, kapusty i papryki. Dopraw solą i smaż przez 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Dodaj mżawkę miodu, około 1 łyżki stołowej, płatków ostrej papryki i czosnku i wymieszaj, aby połączyć z kapustą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Dodaj kiszoną kapustę i wymieszaj, podgrzewając przez 1 minutę. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
8
Aby podać, odstaw mięso na 5 minut, aby soki się rozprowadziły. Cienko pokrój mięso pod dużym kątem w stosunku do ziarna (linie w mięsie). Ułóż slaw i posyp pokrojonym koreańskim stekiem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy na stek z flanki. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Calera de Villiers Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.