Przepis Koreański Beef Rice Bowl jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 638 kalorii, 32G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koreańską marynatę, odtłuszczony bulion wołowy, sól i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Koreański Beef Rice Bowl, Korean Beef Bowl, oraz Korean Rice Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Opłukać wołowinę, osuszyć i pokroić w poprzek ziarna na 1/8-calowe grube plastry o długości 3 cali. W małej misce, wymieszać wołowinę z 1/4 filiżanki koreańskiej marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koreańska Marynata Do Grillowania
Ziarna
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Usuń i odrzuć końce łodygi fasoli i sznurki.
3
Fasolę pokroić po przekątnej na długości 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
4
Pokroić marchewkę na kawałki wielkości zapałek o długości około 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
5
W 14-calowej wok lub 12-calowej patelni na dużym ogniu, wymieszać 1/2 szklanki wody, fasola i marchew. Przykryć i wymieszać od czasu do czasu Tylko do miękkości ugryźć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Fasola
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Spuścić; zanurzyć w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
7
Odcedzić, gdy ostygnie. W misce wymieszać z octem, olejem sezamowym, cukrem i solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Ocet
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Umieścić wok na dużym ogniu; gdy gorące, dodać olej sałatkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sałatkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Dodać wołowinę z płynem w misce; mieszać, aż mięso nie będzie już różowe, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodaj pozostałą marynatę i bulion na patelnię; mieszaj do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Miarka ryżu do misek; dodać wołowinę i sos, a następnie warzywa i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Warzywa
SOS
Wołowina
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.