Koreańska sałatka szpinakowa
Koreańska sałatka szpinakowa to przystawka dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 127 kalorii , 4 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 66 centów za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka cukru, cebuli, octu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 48% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Koreańska sałatka ziemniaczana , Łatwa koreańska wołowina i Bibimbab (koreański ryż z warzywami i wołowiną) .
Instrukcje
Umieść pierwsze sześć składników w słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką; dobrze wstrząśnij. Schłodź do momentu podania.
W dużej misce sałatkowej wymieszaj szpinak, kiełki i orzechy wodne. Tuż przed podaniem wstrząśnij dressingiem i polej nim sałatkę; wymieszaj, aby pokryć.
Posyp boczkiem i jajkiem.