Koreański Filet Mignon
Koreański Filet Mignon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 906 kalorii, 38g białka, oraz 59G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, steki z filetu mignon, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier turbinado można śledzić to danie główne z Bułeczki pomarańczowo-żurawinowe z cukrem Turbinado jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 16 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filet Mignon, Filet Mignon, oraz Mock Filet Mignon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zacznij od przygotowania glazury w stylu koreańskim.
Połącz składniki glazury i gotuj delikatnie na małym ogniu przez około 3 minuty lub aż cukier się rozpuści.
Obie strony filetu Mignon obficie przyprawiamy solą i pieprzem. W dużej ciężkiej, żaroodpornej patelni, podgrzać oliwę na średnim ogniu, aż do prawie palenia.
Umieść steki na gorącej patelni i gotować, aż dobrze sealed na 1 stronie, o 3 protokół. Odwróć steki; na górze powinna być ładna skórka. Następnie przenieś patelnię do piekarnika. Piecz przez 10 do 12 minut, aż steki są gotowane średnio rzadkie (dodaj 4 Więcej minut dla średnich). Z 1 minut, aby przejść, szczotka steki z glazury.
Po zakończeniu Usuń steki i ponownie pędzel z pozostałą glazurą.
Przełożyć na talerz i przykryć luźno, aby pozostawić na 5 minut i utrzymać ciepło.