Koreańska Grillowana Wołowina z sałatką z szalotki

Koreańska Grillowana Wołowina z sałatką z szalotki
Przepis Koreański Grillowana Wołowina z sałatką Scallion jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Na 2,77 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka cukru, stek z polędwicy, sałata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane Roladki Wołowe Z Sosem Sojowym Scallion, Grillowana wołowina po koreańsku, oraz Grillowana Koreańska Wołowina Bulgogi.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Ochłoń.
3
W dużym szklanym naczyniu do pieczenia połącz 3 łyżki sake z sosem sojowym, imbirem, czosnkiem, mieloną szalotką, 2 łyżeczkami nasion sezamu, 1 1/2 łyżeczki każdego z oleju rzepakowego i cukru oraz szczyptą pieprzu cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
4
Dodać mięso i obrócić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Marynować w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
6
Podgrzej dużą, ciężką patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodać 2 łyżki oleju rzepakowego i zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
8
Dodać około jednej czwartej mięsa na raz w jednej warstwie i gotować na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące na brzegach, o 2 protokół na stronę; przenieść do dużego talerza. Powtórz z pozostałym mięsem, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
9
W średniej misce, połączyć pozostałe 2 łyżeczki sake z olejem sezamowym, szczypta cayenne, Pozostałe 1 łyżeczka prażonych nasion sezamu i 1 łyżeczka cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
10
Dodaj pałeczki scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
11
Ułóż liście sałaty na półmisku obok grillowanego mięsa i podawaj z sałatką z szalotki i pastą chili na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Pasta ChiliPasta Chili
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn