Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską
Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 3,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 887 kalorii, 16G białka, oraz 62 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać prażone migdały marconan, masło, czekolada, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gorzka czekolada Kora migdałowa z solą morską, Gorzka czekolada sól morska Kora migdałowa-niskowęglowodanowa i bezglutenowa, oraz Lody kawowe z ciemną czekoladą - sól morska Kora migdałowa.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia za pomocą silikonowej maty do pieczenia lub folii.
Połącz cukier z 2 łyżkami wody w małymsaucepan. Wymieszać na średnim ogniu, aż cukier rozpuszcza się. Doprowadzić do wrzenia i gotować, okazjonalnie wirując patelnię i szczotkując boki szczotką z mokrą pastą, aż karmel stanie się ciemny bursztyn, około 5 minut.
Zdjąć z ognia. Natychmiast dodaćbutter; trzepaczka do stopienia.
Dodać migdały; mieszać dopojone.
Przełożyć na blachę do pieczenia, rozłożyć do oddzielenia orzechów.
Ochłoń. Rozbij wszystkie duże grudki orzechów. Odstawić 1/4 orzechów.
Wymieszaj czekoladę w średniej misce Ustaw overa rondel z gotującej się wody do rozpuszczenia.
Wyjąć z ognia, dodać orzechy z blachy do pieczenia i szybko wymieszać, aby połączyć.
Rozłóż czekoladę z orzechami na tej samej blasze do pieczenia, zachowując orzechy w jednej warstwie. Top z zastrzeżonych orzechów; posypać solą. Schłodzić, aż czekolada jest ustawiona, około 3 godzin.
Rozbij korę na kawałki i przechowuj międzywarstwy pergaminu lub papieru woskowanego. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.