Koper włoski focaccia z oliwkami Kalamata

Koper włoski focaccia z oliwkami Kalamata
Przepis nasiona kopru włoskiego Focaccia z oliwkami Kalamatan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten chleb ma 339 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać ciepłą wodę, oliwki kalamatan; 2/3 szklanki, drożdże, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z kopru włoskiego z oliwkami Kalamatan i Mikrogreensami, Rozmaryn i Kalamata Focaccia, oraz Kalamatan oliwka i rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę i drożdże wymieszać w misce 8-do 10-cup. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj 3/4 szklanki wody; ubijaj, aż gładkie miękkie ciasto utworzy się, około 3 minut. Zeskrobać boki miski. Przykryć plastikiem; odstawić na 30 minut. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed kontynuowaniem.
1
Wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody i drożdży w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić 5 minut.
3
Dodaj starter i 1 szklankę plus 2 łyżki chłodnej wody. Za pomocą drewnianej łyżki, wymieszać starter i wodę 1 minutę (mieszanina będzie wyglądać mleczny i spieniony).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
4
Wymieszać w 1 1/2 łyżki oleju, 4 łyżeczki soli, mleka i kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
MlekoMleko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Dodaj 3 1/3 szklanki mąki chlebowej, około 1 szklanki na raz, mieszając, aż bardzo miękkie lepkie ciasto tworzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CiastoCiasto
6
Zagniataj ciasto delikatnie na mące, aż ciasto się połączy, ale nadal będzie lepkie, posypując większą ilością mąki i rozluźniając ciasto z powierzchni skrobakiem do ciasta, około 5 minut. Wróć do tej samej miski. Przykryć plastikiem; pozostaw do twardszego i mniej lepkiego, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Zagnieść ciasto delikatnie na mące, aż będzie elastyczne i elastyczne, posypać mąką, aby zapobiec przywieraniu, około 5 minut. Wypchnij ciasto na 12-calowy kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Posypać 2/3 szklanki posiekanych oliwek; złożyć ciasto na oliwkach. Delikatnie ugniatać, aby rozprowadzić oliwki; kształt w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
CiastoCiasto
9
Duża miska oleju z 1/2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dodać ciasto; obrócić do płaszcza. Pokrowiec z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
11
Niech ciasto rosnąć, aż prawie dwukrotnie w objętości, około 1 godziny. Odkryć; złożyć krawędzie ciasta w kierunku środka. Odwróć ciasto, uwalniając trochę powietrza, ale opróżniając jak najmniej. Przykryć; odstawić do prawie podwojenia, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
12
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 218°. Oil 17x11-calowa blacha do pieczenia i linia z pergaminem. Ciasto wyłożyć na patelnię. Bez opróżniania ciasta, delikatnie rozciągnij i popchnij ciasto, aby pokryć patelnię. Jeśli ciasto wróci, pozostaw 5 minut, a następnie rozciągnij. Powtarzaj odpoczynek i rozciąganie, aż ciasto pozostanie na swoim miejscu. Nacisnąć ćwiartki oliwek na powierzchni. Wcięcie ciasta opuszkami palców w kilku miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Odstawić do puffy, o 20 minut.
14
Ciasto posypać 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
SólSól
15
Umieść patelnię w piekarniku. Spryskaj piekarnik wodą 8 razy. Zamknij drzwi za minutę. Otwórz i spryskaj kilka razy więcej. Zamknij drzwi; piec focaccia 15 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
16
Piec focaccia na złoty i chrupiący, o 12 minut dłużej. Fajna focaccia na stojaku 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn