Konserwa Śliwkowa
Plum Conserve może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 7. Jedna porcja zawiera 741 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać śliwki, sok z cytryny, orzechy włoskie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Konserwa Figowa, Konserwa Truskawkowa, oraz Cantaloupe Conserve dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować konserwy, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść sześć słoików pół kufla na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Przenieś je do robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aż zostaną grubo posiekane.
Przełożyć posiekane śliwki do dużego, grubodennego garnka.
Dodaj cukier, skórkę pomarańczową i sok, skórkę cytrynową i sok, rodzynki i laskę cynamonu. Przymocuj termometr do garnka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i osiągnie etap żelu (220°F), około 45 minut. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Kadzi na gorąco konserwować w gorących sterylizowanych słoikach, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.