Koniak Z Dyni Crème Brûlée
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj dyni Cognac Crème Brûlée. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 4G białka, oraz 37 g tłuszczu. Jeśli masz cukier, sól koszerną, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Pumpkin Pie Creme Brulee, oraz Pumpkin Creme Brulee.
Instrukcje
Umieść 8 (6-uncji) ramekinów lub kubków z kremem na ciężkiej patelni do pieczenia.
Rozgrzać śmietanę do ubijania na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
Połącz pozostałe składniki w dużej misce do mieszania, ubijając razem, aż będą gładkie. Stopniowo ubij gorącą śmietanę.
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej do dzbana.
Podziel krem równomiernie między ramekiny. Napełnij patelnię gorącą wodą na głębokość 1 cala. Przykryć folią aluminiową, zaciskając wokół krawędzi patelni.
Piec 45 do 50 minut lub aż krem jest ledwo ustawione i jiggles po wstrząśnięciu.
Wyjąć ramekiny z łaźni wodnej, ostudzić i schłodzić 3 godziny lub do 3 dni.
Powierzchnię każdego kremu posypać równomiernie 1 łyżką cukru. Karmelizować cukier palnikiem kuchennym, szybko przesuwając płomień w tę i z powrotem po kremie.
Ostudzić 2 do 3 minut przed podaniem.
* W razie potrzeby zastąpić rum lub brandy.
Uwaga: Jeśli nie masz kuchennego palnika, broil 3 cale od ciepła 2 do 3 minut lub aż cukier karmelizuje.